Hai la Budapesta

Hai la Budapesta

Știți cât de aproape este Budapesta de Satu-Mare? Suficient de aproape încât eu să fi străbătut această rută de vreo 10 ori, în ultimii 2 ani.Dar, am fost special pentru vizitat doar de 3 ori, în rest am fost în trecere sau mergeam să luăm avionul de acolo. De obicei era mai ieftin decât în Cluj, mult mai ieftin și erau rute directe spre destinațiile dorite.

Am mers, de fiecare dată, cu mașina și am ajuns la destinație în aproximativ 3 ore maxim,  3 ore și jumătate – în modul pensionar cu cel mic în mașină.

Ce e de vizitat în Budapesta?

Recunosc, cel mai des, în Budapesta, am fost la mall, la West End. Acum să nu credeți că am fost la Budapesta, doar pentru cumpărături. Nici gând. Budapesta e minunată și am vizitat cât de mult am putut. Pentru a ne putea bucura de obiectivele turistice am bătut orașul la pas, în lung și în lat, iar dacă ai minim 2 zile la dispoziție, aceasta este varianta pe care o recomand. Explorarea pe jos, a capitalei Ungariei este o experiență unică. La prima vizită am circulat și cu un autobuz hop-on-hop-off și am admirat ceea ce aveam în jur și din marea roata Eye of Budapest. Nu merită, pe jos! Asta recomand.

Ca în orice altă capitală europeană, începem vizitele cu obiectivele din centrul orașului. În centrul Budapestei își așteaptă impunătoare vizitatorii, Bazilica Sf. Ștefan. Pe strada Vaci ne tentează magazinele și cafenelele de lux. După o sesiune de cumpărături, poate fi foarte relaxantă o plimbare cu vaporul pe Dunăre, în timpul căreia se poate admira tot orașul, dar mai ales clădirea Parlamentului, ce se află pe malul Fluviului. În timpul unei alte plimbări, am descoperit Biserica Matyas, din fața Bastionului Pescarilor (de băut un vin aici). Insula Margareta și Parcul Eroilor sunt alte două nume pe care eu le consider importante, pe harta turistică din Budapesta.

Un loc super interesant a fost Palatul Minunilor (Csodák Palotája). Doar dați o căutare pe Youtube sau pe Google Images. Ne-am distrat maxim cu copilul.

Mâncare și cazare, în Budapesta

La capitolul mâncare nu am nimic de reproșat. Sunt restaurante bune, cu preparate pe măsura. Poți găsi orice, pentru oricine, ceea ce mă face să spun că sunt destul de ok organizați pentru turism.

Noi, de cele mai multe ori, ne-am cazat în centru, însă, cu puțină răbdare, se pot găsi hoteluri bune în toate zonele. Pentru ultimele două vizite la Budapesta am folosit ceva ce vă recomand și vouă – AIRBNB . Este o platformă online, prin care se pot închiria camere, apartamente sau case întregi, direct de la proprietar, oriunde în lume.

Pentru noi, Budapesta este mereu o destinație la îndemână. O capitală, despărțită în două de Dunăre, un oraș vecin, un loc primitor care reușește să ne încânte de fiecare dată.

Mai întrebau unii de unde suntem, iar când ziceam România, nu făceau figuri. Oricum știam și noi să le vorbim limba destul de bine. Ultima dată am stat aici de Revelion, 9 zile. Nu ne-am plictisit, mai ales că am mers doar pe jos. Aveam o medie de 13 Km/zi. Nu este mult, dar cu un copil de 5 ani, este suficient.

Voi ați reușit să ajungeți până acum în Budapesta? Cum vi s-a părut?

Lasă un răspuns